Bulgarian English
Gerada Ltd.

Gerada Ltd.

Какво е биологичната храна? Не са ли всички храни биологични? Това са логични въпроси съпътстващи всеки, който иска да е здрав. Какво е екологично чиста храна?

Това е храна отгледана изцяло с натурални природни продукти. Цената и е доста по-висока от тази на стандартната контролирана храна, но това е обосновано. Тя се приготвя, съхранява, консервира и пакетира само с натурални, химично неманипулирани добавъчни агенти, които се доказано безвредни за човека.

Още от древността са използвали храната като средство срещу различни болести. Наистина, новото е добре забравеното старо!

Медът - уникален продукт на живата природа, съдържащ повече от 400 биологично-активни вещества От векове медът и пчелните продукти се използват и като обогатители на храната при хора с различни здравни проблеми. Те благоприятно повлияват структурата и функцията на ред органи и системи: сърдечно-съдова, отделителна, чернодробна, нервна, кожа.

Народната медицина приписва на меда чудодейни подмладяващи и лекуващи свойства. Медът е концентрирана пълноценна биологична храна. Известно е, че главната съставна част от храната на човека са въглехидратите. В пчелния мед те достигат до 80-90 процента. Медът е смес от две прости захари – глюкоза и фруктоза. Тези монозахариди са готова храна и се усвояват много лесно от организма. Захарите в меда имат редица предимства пред фабричната захар, а учените смятат, че ежедневната употреба на мед трябва да бъде златното правило на човека в борбата с атеросклерозата и инфаркта. В меда са установени млечна, оксалова, ябълчена, лимонена винена киселини още 17 аминокиселини. От изследвания на наши и чужди учени е установено, че в меда са открити витамините : В1, В2, В3, В6, Н, К, С,Е, провитамин А, РР. В меда се съдържат още етерични и ароматни вещества, оцветители.